Party Food

16. marca 2015

Údený losos s wakame riasami, wasabi aioli, jedlou hlinou a tobico gold kaviárom

Na 4 ks budete potrebovať:

80g údený losos Jedlá hlina:
50g žĺtko ​  15g lieskový orech
1g wasabi 10g hladká múka
100ml slnečnicový olej 2g kakao
70g pomaranč  10g maslo
70g grep  50ml čierne pivo
2g riasy wakame (marinované)
1g tobico gold kaviár (môžeme
nahradiť aj iným variantom kaviáru)

Postup:

Zo žĺtok a oleja si pripravíme aioli, ktoré ochutíme wasabi a pridáme pomaranč, grep, soľ, korenie.

Na jedlú hlinu si spolu zmiešame múku, maslo, kakao, opečené a rozmixovane lieskové orechy. Pridáme čierne pivo a upečieme v rúre pri teplote 140°C cca 15 minút.

Na tanier servírujeme plátky údeného lososa, aioli, riasy wakame, jedlú hlinu a kaviár.