Tomáš Suchý pracuje ako šéfkuchár v reštaurácii La Pala od jej otvorenia. Talianska kuchyňa je jeho vášňou a my sme ho presvedčili, aby sa s nami podelil o recept na obľúbené gnocchi. Tie pripravuje s kuracím mäsom a mangoldom. Ten je bohatý zdroj vitamínu A a C , minerálov a má vysoký obsah vlákniny.
Na 2 porcie budete potrebovať:
250g gnocchi
1dcl olivového oleja
1dcl kuracieho vývaru
1-2 strúčiky cesnaku
200g kuracích pŕs
50g mascarpone
Hrsť mangoldu
hrsť sušených paradajok
morskú soľ
čierne korenie
čerstvú bazalku
strúhaný parmezán
Postup:
Cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky alebo pásiky. Opláchneme si mangold a spolu so sušenými paradajkami ho nakrájame na tenké pásiky. Nasekáme si bazalku nadrobno.
V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme a uvaríme v nej gnocchi. Gnocchi sú hotové keď vyplávajú na povrch. Na panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cesnak. Pridáme kuracie mäso. Keď bude opečené z jednej strany, osolíme a okoreníme ho. Keď je mäso hotové, pridáme sušené paradajky a chvíľu povaríme. Paradajky pustia šťavu a ich chuť sa ešte zvýrazní.
Pridáme vývar a mascarpone. Necháme rozpustiť. Na záver pridáme mangold, krátko povaríme v omáčke a pridáme gnocchi. Pred podávaním posypeme nastrúhaným parmezánom.