Čerstvé jedlo, to je dobrý pocit. Pre tvoju myseľ, telo aj ducha. A dobrý pocit je aj stretnutie priateľov za jedným stolom. Špeciálne, ak im servíruješ čerstvé vlastnoručne pripravené yasai pad thai. Recept, ktorý dokonale ovládame. Pripravujeme ho to totiž už poriadne dlho. A s troškou trpezlivosti a praxe sa čoskoro staneš majstrom yasai pad thai aj ty.
Ingrediencie: | Na dozdobenie: | |
½ jemne nakrájaného póru | 1 čerstvé pokrájané červené chilli | |
½ červenej cibule, jemne nakrájanej | 1 lyžica rozdrvených arašidov | |
50 gramov opraženého tofu | hrsť čerstvého koriandra | |
hrsť fazuľových výhonkov | štipka sušených chilli vločiek | |
½ lyžice strúhaného zázvoru | ¼ limetky | |
1 strúčik pretlačeného cesnaku | hrsť mäty, najemno pokrájaná | |
1 vyšľahané vajce | ||
troška rastlinného oleja | ||
omáčka amai | ||
150 gramov ryžových rezancov |
Ako na to:
1. Uvar ryžové rezance vo vriacej vode (podľa návodu na obale).
2. Za stáleho miešania opeč všetky čerstvé ingrediencie na horúcej panvici na rastlinnom oleji.
3. Pridaj vyšľahané vajce a odkvapkané ryžové rezance, rýchlo všetko premiešaj.
4. Pridaj omáčku amai na dochutenie.
5. Nalož na tanier, dozdob drvenými arašidmi, mätou, koriandrom, chilli papričkami a vločkami, pokvapkaj limetkou, hotovo!