Dezerty vznikajú pod šikovnými rukami mladej kreatívnej cukrárky Veroniky Bušovej. Veronika študovala na prestížnej kulinárskej škole ICC New York v odbore pastry arts a ako sama hovorí, pečenie je pre ňu hobby a oddych.
Keďže cukrárina je poctivé remeslo, ktorého základom sú kvalitné suroviny, nenájdete u nás žiadne polotovary. Používame naozajstné maslo, plnotučnú šľahačku a kvalitnú belgickú čokoládu. Punč do nášho punčového rezu si varíme sami, karamel si pripravujeme podľa vlastnej receptúry a vyrábame si aj vlastnú pralinkovú pastu – z rozmixovaných opražených lieskovcov a domáceho karamelu.
Pozývame vás s Veronikou na malú ochutnávku. Poďte si s nami zamlsať.
Malinový mousse
To je jemná pena z malinového pyré a našľahanej smotany na krehkom domácom maslovom lineckom ceste s extra malinovou náplňou.
Mango cheesecake
Pečený cheesecake podľa tradičnej new york receptúry, na korpuse z u nás pečených maslových sušienok s ovsenými vločkami, krémovým vnútrom zo syru Philadelphia, sladený bielou belgickou čokoládou a sviežou polevou z mangového pyré.
Pavlova tortička s malinami
Alebo aj naša krehká snehová pusinka ♥ Plnená je malinovou redukciou a našľahanou smotanou zdobená čerstvým ovocím.
Choux veterník (čítaj šu)
Mini veterník z domáceho maslového odpaľovaného cesta s vrchnou chrumkavou craqueline vrstvou a dvoma náplňami. Créme patissiere je žĺtkový puding odľahčený našľahanou smotano, karamelová šľahačka s domácim karamelom a štipkou soli.
Éclair
Je na rozdiel od veterníka tyčinka z domáceho maslového odpaľovaného cesta plnená lahodným žĺtkovým pudingom créme patissiere, odľahčeným našľahanou smotanou a so zrniečkami pravej vanilky.
A ešte naše Tarty, ktorých základ tvorí domáce maslové linecké cesto.
Citrón-meringue
Plnený lahodným citrónovým krémom lemon curd z citrónovej šťavy, kôry, masla a žĺtkov zdobený ľahučkým meringom z našľahaných pasterizovaných bielkov.
Čokoláda-čučoriedka
Plnený čokoládovou ganache náplňou z 54% belgickej čokolády, smotany a kyselkavého čučoriedkového pyré, zdobený čerstvými čučoriedkami.
Vanilkový krém a ovocie
Plnený créme patissiere s domácim žĺtkovým pudingom so zrniečkami pravého vanilkového struku, zdobený sviežim čerstvým ovocím.