Homemade chicken teriyaki donburi

8. septembra 2017

Vo wagamama je naša kuchyňa skrátka vaša. Takže tu je náš recept na chicken teriyaki donburi. Super čerstvé s chrumkavými hráškovými strukmi a strúhanou mrkvou. Skrátka všetky správne ingrediencie pre tvoj dobrý pocit. A nebude vôbec vadiť, ak pridáš niečoho viac a niečoho zase menej a spravíš to celé podľa seba. Pretože čo je naše, to je tvoje. napríklad aj tvoje domáce čerstvé donburi.

Ingrediencie: Marináda na kura: Na dozdobenie:
2 kuracie stehná čerstvá citrónová tráva sezamové semienka
300 gramov krátkozrnnej ryže troška rastlinného oleja
hrsť hráškových výhonkov pár kvapiek limety
½ nastrúhanej mrkvy ½ polovica strúčiku cesnaku
1 nakrájaná jarná cibuľka
1 lyžica omáčky teriyaki
40 gramov kimchee

 

Ako na to:

1. Predtým, ako dáš stehná piecť, nalož ich na hodinu do marinády.

2. Kým sa pečie kura, uvar ryžu.

3. Kôpky ryže nalož do misiek a poukladaj na ne nakrájané kúsky kuraťa.

4. Prelej kuracie kúsky teriyaky omáčkou.

5. Pridaj čerstvé hráškové výhonky, mrkvu a čerstvú cibuľku.

6. Dozdob sezamovými semienkami.