Vo wagamama je naša kuchyňa skrátka vaša. Takže tu je náš recept na chicken teriyaki donburi. Super čerstvé s chrumkavými hráškovými strukmi a strúhanou mrkvou. Skrátka všetky správne ingrediencie pre tvoj dobrý pocit. A nebude vôbec vadiť, ak pridáš niečoho viac a niečoho zase menej a spravíš to celé podľa seba. Pretože čo je naše, to je tvoje. napríklad aj tvoje domáce čerstvé donburi.
Ingrediencie: | Marináda na kura: | Na dozdobenie: | ||
2 kuracie stehná | čerstvá citrónová tráva | sezamové semienka | ||
300 gramov krátkozrnnej ryže | troška rastlinného oleja | |||
hrsť hráškových výhonkov | pár kvapiek limety | |||
½ nastrúhanej mrkvy | ½ polovica strúčiku cesnaku | |||
1 nakrájaná jarná cibuľka | ||||
1 lyžica omáčky teriyaki | ||||
40 gramov kimchee |
Ako na to:
1. Predtým, ako dáš stehná piecť, nalož ich na hodinu do marinády.
2. Kým sa pečie kura, uvar ryžu.
3. Kôpky ryže nalož do misiek a poukladaj na ne nakrájané kúsky kuraťa.
4. Prelej kuracie kúsky teriyaky omáčkou.
5. Pridaj čerstvé hráškové výhonky, mrkvu a čerstvú cibuľku.
6. Dozdob sezamovými semienkami.