Homemade yasai pad thai

5. septembra 2017

Čerstvé jedlo, to je dobrý pocit. Pre tvoju myseľ, telo aj ducha. A dobrý pocit je aj stretnutie priateľov za jedným stolom. Špeciálne, ak im servíruješ čerstvé vlastnoručne pripravené yasai pad thai. Recept, ktorý dokonale ovládame. Pripravujeme ho to totiž už poriadne dlho. A s troškou trpezlivosti a praxe sa čoskoro staneš majstrom yasai pad thai aj ty.

Ingrediencie: Na dozdobenie:
½ jemne nakrájaného póru 1 čerstvé pokrájané červené chilli
½ červenej cibule, jemne nakrájanej 1 lyžica rozdrvených arašidov
50 gramov opraženého tofu hrsť čerstvého koriandra
hrsť fazuľových výhonkov štipka sušených chilli vločiek
½ lyžice strúhaného zázvoru ¼ limetky
1 strúčik pretlačeného cesnaku hrsť mäty, najemno pokrájaná
1 vyšľahané vajce
troška rastlinného oleja
omáčka amai
150 gramov ryžových rezancov

 

Ako na to:

1. Uvar ryžové rezance vo vriacej vode (podľa návodu na obale).

2. Za stáleho miešania opeč všetky čerstvé ingrediencie na horúcej panvici na rastlinnom oleji.

3. Pridaj vyšľahané vajce a odkvapkané ryžové rezance, rýchlo všetko premiešaj.

4. Pridaj omáčku amai na dochutenie.

5. Nalož na tanier, dozdob drvenými arašidmi, mätou, koriandrom, chilli papričkami a vločkami, pokvapkaj limetkou, hotovo!