V minulom článku nám Laco Výpala prezradil ako a prečo sa kompletne mení menu. So šéfkuchárom Kubu Aupark Marekom Bielčikom pripravili množstvo nových skvelých receptov. Štyri z nich nám dovolili nafotiť a natočiť jedno bonusové video, ktoré naozaj stojí zato! 😉
Bruschetty
Laci najprv pripraví kysnuté cesto. Necháva ho odležať vo vypnutej peci na pizzu, v ktorej udržuje približne 40°C. Je dôležité, aby v ňom zostali veľké bubliny, pretože aj po upečení musí zostať pečivo vzdušné.
Upečený bochník nakrája na asi dva centimetre hrubé bruschetty – počas fotenie Laci pripravil jednu s pečeným hokkaidom, drveným kešu a penou z bryndze, druhú s plátkami hovädzej roštenky sous-vide s hrubozrnnou horčicou a chrenom a tretiu taliansku klasiku s paradajkami, bazalkou a pestom.
A takto vyzerá hotový produkt. Chute aj farby spolu výborne ladia, je to skvelý snack alebo olovrant.
Marinovaný losos
Veľmi svieže predjedlo. Lososa si sušia priamo v reštaurácii – plát rybieho mäsa marinujú 12 hodín a potom ho sušia zasypaný soľou, cukrom a citrónovou kôrou ďalších 12 hodín. Stratí tak vlhkosť a dá sa krájať na jemné plátky.
Podklad je jogurt s trochou medu a limety. K tomu nakrájané ovocie – jablko granny smith, melón cantaloupe a granátové jablko.
K tomu pripravujú kuchári limetový čips – polovicu limetky zasypú hnedým cukrom a blowtorchom upečú cukor na karamel. Získame tak veľmi príjemnú kyselkavo-sladkú kombináciu.
Maccheroni rigati con verdure grigliate e pesto di basilico
Pod týmto dlhokánskym názvom sa skrývajú domáce Kubu cestoviny s pestom, píniovými orieškami, ratatouille zeleninou, červenou cibuľou a strúhanou ricottou.
Do tohto jedla používajú v Kubu ricottu salatu, suchšiu verziu mäkkej ricotty. Táto je konzistenciou podobná parmezánu a dá sa strúhať.
Grilovaný halibut s japonským togarashi korením
Halibut je v novom menu spárovaný s lahodným hráškovým pyré a ragú s bielym vínom, cherry paradajkami, sójovými klíčkami, stopkovým zelerom a hráškovou kroketou.
Togarashi je japonská zmes korenín. Pridáva rybe jemne pikantnú chuť a skvelo sa k nemu hodí čierny sezam.
Dúfame, že vám bude chutiť minimálne tak, ako počas fotenia chutilo nám 🙂 A tu už sľubované video, na ktorom vidíte grilovaný losos, vynovené bruschetty, risotto con pollo e broccoli, pappardelle al ragù di manzo, grilovaný halibut s togarashi korením a kubu šalát s marinovaným hovädzím.