Tomáš Falb
Head Chef Mercado & Mlska
Tomáš začal svoju kuchársku kariéru praxovaním vo francúzskej reštaurácii bratislavského hotela Devín, kde pôsobil 1,5 roka. Odtiaľ smerovali jeho kroky do reštaurácie Camouflage, kde sa zdokonalil vo varení francúzskej kuchyne. Skúsenosti s thajskými špecialitami získal v Lancia café a s tými mediteránskymi v reštaurácii Flowers, kde rok pôsobil ako sous chef a následne ako šéfkuchár. Odtiaľ smerovali jeho kroky do Mercada.
V Mercade riadi Tomáš tím deviatich kuchárov. Pri vymýšľaní a tvorbe nových receptov kladie dôraz na sezónnosť surovín a rád používa ingrediencie, na ktoré možno ľudia už aj zabudli a doma ich pri varení nevyužívajú. Snaží sa variť z čo najlokálnejších surovín a pokiaľ to situácia umožní, v bio kvalite. Aj jedlá v Mercade sú inšpirované jeho obľúbenou thajskou a mediteránskou kuchyňou s dôrazom na čerstvosť surovín a pestrosť chutí.