Sme naozaj radi, keď vám môžeme priniesť niečo nové a zlepšiť tak váš celkový zážitok z návštevy u nás. Preto máme teraz v Riu dvoch someliérov, ktorí sú vám dispozícii a radi vám poradia a pomôžu s výberom toho správneho vína k vášmu jedlu. Veríme, že aj vďaka tejto novinke, bude váš zážitok opäť o niečo dokonalejší.
Tomáš Orosi
Tomáš začal v gastronómii pracovať v roku 2013. Vyskúšal si prácu v niekoľkých bratislavských reštauráciách, kaviarňach ako aj na rôznych eventoch. Práve tu si začal budovať svoj vzťah k vínu. Vyskúšal si aj prácu v hoteli v rodnom Žiari nad Hronom. Inšpiratívne návštevy rôznych vinárstiev ho utvrdili v tom, že sa vínu chce venovať naplno a spraviť maximum preto, aby o ňom vedel všetko.
V apríli 2014 sa stal členom meduzáckeho tímu a začal pracovať v Mercade. Tomáš obsadil skvelé druhé miesto na Majstrovstvách Slovenska v sabráži. Po tomto úspechu ho náš Executive Sommelier Vladko Hronský „ukradol“ pre Rio. 🙂
Marián Pavlovič
Majo pracuje v gastronómií už 8 rokov. Hneď po škole skúsil šťastie v rakúskych Alpách, kde strávil pár rokov prácou v hoteloch. Doma na Slovensku si vyskúšal prácu v podnikoch viacerých druhov vrátane hotelov, aby nadobudol všeobecný rozhľad a uistil sa v tom, že víno je oblasť, ktorej by chcel venovať hlbšie. K nám sa pridal v roku 2013, kedy začal pracovať v Primi River Lounge a neskôr prešiel do Ria, kde našim hosťom odborne radí pri výbere vína, ktoré sa vždy snaží čo najlepšie nakombinovať ku vybranému jedlu.
TIPY SOMELIÉROV K AKTUÁLNEMU JARNÉMU MENU RIO GRANDE RESTAURANT, NIGHT BAR & CAFÉ
„Z jarného menu som vybral TRESKU SKREI. K tomuto hlavnému jedlu by som odporučil Sauvignon Blanc z Nového Zélandu. Víno je mladé svieže a svojou typickou aromatikou a ovocnou chuťou s herbálnym podtónom mäty je vhodný k tejto jemnej rybe.“ (Marián)
„Z jarného menu volím JARNÚ ROLÁDKU Z KUKURIČNÉHO KURIATKA. K nej odporúčam suchý Riesling, pre jeho broskyňovo-medovo-marhuľový buket, stredne plné telo a jemne pikantnú kyselinku. Zaručene spestrí tento chutný ľahký pokrm.“ (Tomáš)